Slovácký festival chutí a vůní 23. 9. 2017

před 3 měsíci, 25.9.2017

Téměř 700 návštěvníků, příznivců, milovníků a podporovatelů tradiční Slovácké gastronomie se nezaleklo deště a nepříznivého počasí a vyrazilo do Muzea v přírodě Rochus na Festival chutí a vůní. V boršické chalupě voněly báleše tetiček z Kozojídek, u studentů SŠPHZ jste si mohli připravit zdravou svačinku nebo vyzkoušet senzorickou dílnu pro děti, vyráběl se zde tvaroh, stánek Tradičního výrobku Slovácka nabízel mnoho krásných dárků. Vůně zabijačkových specialit pana Chýly lákala k chalupě z Tučap, kde se nad kamny s patenty a zelňáky skláněla paní Káčerová s kolegyněmi. V areálu jste také mohli ochutnat burčák, medovinu, víno, pivo, mrkváče, ovesňáky, trubičky, perníky, věnečky, vínové pečivo, sirupy, marmelády, povidla, med, sladké i slané pečivo, různé druhy uzeniny a mnoho dalších specialit za doprovodu mladé cimbálové muziky Čarapa, zpěvu mužského sboru Old Stars Hradišťan a polešovských Drmolic. Navštívil nás i starosta města Uherské Hradiště Ing. Stanislav Blaha a vyzkoušel si pečení bálešů pod vedení paní Jakubíčkové, stejně tak vařili i další hosté. Velké poděkování patří všem, kteří na akci navařili, napekli a vytvořili úžasnou atmosféru. Těšíme se na další slovácký Festival chutí a vůní v září 2018.

Číst celý článek

Slovácký festival chutí a vůní opět v Muzeu v přírodě Rochus

před 3 měsíci, 23.9.2017

V sobotu 23. září 2017 se v Uherském Hradišti uskuteční již čtvrtý ročník gastrofestivalu věnovaného tradiční slovácké kuchyni s výstižným názvem Slovácký festival chutí a vůní. Už od brzkého rána budou hospodyně zatápět v kamnech v chalupách Muzea v přírodě Rochus, a pak po celý den vařit a nabízet nejrůznější sladké i slané dobroty dle receptů obou dílů populární Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a nejen z nich. Areálem se rozvoní nejrůznější masové i bezmasé speciality, polévky, ale i čerstvý chleba a placky, které se na Rochusu budou péct v „přímém přenosu“. Ochutnat i zakoupit bude možné rovněž med, marmelády, sirupy, patenty, báleše, ovesňáky, mrkváče, perníky, povidla, koření, škvarkovou pomazánku, ovarovou polévku i s sebou do konvičky, klobásy a uzeninu, kysané zelí, houby, sušené ovoce, nudle a další domácí produkty nositelů ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka. Chybět nebude ani burčák, víno, pivo, mošty a slivovice. Předposlední zářijovou sobotu nevařte, přizvěte rodinu a kamarády a přij(e)ďte na Rochus.

Číst celý článek

Doprava na Slovácký festival chutí a vůní

před 3 měsíci, 23.9.2017

Kyvadlová doprava k parku Rochus během sobotní akce - Slovácký festival chutí a vůní.

Číst celý článek

Pořad "Špetka slovácka" získala ocenění

před 1 rokem, 5.12.2016

Pořad Špetka Slovácka Regionální televize TVS získal 1.12. na vyhlášení vítězů 18. ročníku Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen zvláštní ocenění. Gratulujeme televizi TVS k ocenění a velkému kusu práce, který pro zadokumentování a popularizaci tradiční slovácké gastronomie udělali.

Číst celý článek

Kuchařka 1. díl tento týden za 199,-Kč

před 1 rokem, 4.12.2016

Kuchařku za akční cenu koupíte v prodejně tradičního výrobku na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, ve stánku tradičního výrobku ve Slovácké tržnici a také na e-shopu tradičního výrobku Slovácka (www.tradicnivyrobek.cz)

Číst celý článek

Chutě a vůně slovácké kuchyně

před 1 rokem, 1.12.2016

Mlynářská restaurace byla vybrána jako jedna z mála restaurací, aby se účastnila projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně. Letošní termín akce: 9. – 11.12.2016. Mimo pokrmů ze standardního jídelního lístku můžete ochutnat několik speciálních jídel, které pro Vás budeme připravovat pouze tento víkend. Těšit se například můžete na zabíjačkové dobroty. Navíc v sobotu jsme pro Vás pro zpestření programu připravili večer se skvělým harmonikářem Otou. Těšit se na něj můžete od 18:00 hodin.

Číst celý článek

SLOVÁCKÝ FESTIVAL CHUTÍ A VŮNÍ

před 1 rokem, 24.8.2016

se rozvoní přesně za měsíc v Muzeu v přírodě Rochus v Uherském Hradišti. 24.9.2016, 9.00 - 16.00 hod. Chystáme pro vás řadu chuťovek.

Číst celý článek

Lévance - další díl Špetky Slovácka

před 1 rokem, 8.8.2016

Jestli jste "na sladké", aktuální díl Špetky Slovácka prostě nemůžete minout. Lévance paní Lekešové jsou totiž naprosto neodolatelná pochoutka. Štáb se ještě teď olizuje až za ušima :-) A zaručujeme vám, že vy budete taky.

Číst celý článek

U tetičky na dědině se vaří a peče podle receptů z našich kuchařek

před 1 rokem, 24.7.2016

Pobíhání okolo chalupy, cachtání v neckách, buchty přímo z pece, domácí pomazánky, papírové růžičky, ornamenty, malování tupeských růží na hrníčky, praní prádla na valše, krmení hus, koz i králíků,... Více než 80 dětí si letos užije tradiční prázdniny u tetičky na dědině – první slovácký příměstský tábor v dobové chalupě v přírodním a kulturně historickém areálu Parku Rochus v Uherském Hradišti s chutí tradiční slovácké kuchyně. (Projekt je podpořen z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Zlínského kraje.)

Číst celý článek

Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku opět v prodeji

před 1 rokem, 7.7.2016

Pro velký zájem jsme nechali dotisknout oba díly kuchařek. Kuchařky je možné získat zakoupením v síti informačních center na Slovácku nebo v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz

Číst celý článek