Slovácký festival chutí a vůní opět v Muzeu v přírodě Rochus

za 2 dnů, 23.9.2017

V sobotu 23. září 2017 se v Uherském Hradišti uskuteční již čtvrtý ročník gastrofestivalu věnovaného tradiční slovácké kuchyni s výstižným názvem Slovácký festival chutí a vůní. Už od brzkého rána budou hospodyně zatápět v kamnech v chalupách Muzea v přírodě Rochus, a pak po celý den vařit a nabízet nejrůznější sladké i slané dobroty dle receptů obou dílů populární Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a nejen z nich. Areálem se rozvoní nejrůznější masové i bezmasé speciality, polévky, ale i čerstvý chleba a placky, které se na Rochusu budou péct v „přímém přenosu“. Ochutnat i zakoupit bude možné rovněž med, marmelády, sirupy, patenty, báleše, ovesňáky, mrkváče, perníky, povidla, koření, škvarkovou pomazánku, ovarovou polévku i s sebou do konvičky, klobásy a uzeninu, kysané zelí, houby, sušené ovoce, nudle a další domácí produkty nositelů ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka. Chybět nebude ani burčák, víno, pivo, mošty a slivovice. Předposlední zářijovou sobotu nevařte, přizvěte rodinu a kamarády a přij(e)ďte na Rochus.

Číst celý článek

Doprava na Slovácký festival chutí a vůní

za 2 dnů, 23.9.2017

Kyvadlová doprava k parku Rochus během sobotní akce - Slovácký festival chutí a vůní.

Číst celý článek

Pořad "Špetka slovácka" získala ocenění

před 10 měsíci, 5.12.2016

Pořad Špetka Slovácka Regionální televize TVS získal 1.12. na vyhlášení vítězů 18. ročníku Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen zvláštní ocenění. Gratulujeme televizi TVS k ocenění a velkému kusu práce, který pro zadokumentování a popularizaci tradiční slovácké gastronomie udělali.

Číst celý článek

Kuchařka 1. díl tento týden za 199,-Kč

před 10 měsíci, 4.12.2016

Kuchařku za akční cenu koupíte v prodejně tradičního výrobku na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, ve stánku tradičního výrobku ve Slovácké tržnici a také na e-shopu tradičního výrobku Slovácka (www.tradicnivyrobek.cz)

Číst celý článek

Chutě a vůně slovácké kuchyně

před 10 měsíci, 1.12.2016

Mlynářská restaurace byla vybrána jako jedna z mála restaurací, aby se účastnila projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně. Letošní termín akce: 9. – 11.12.2016. Mimo pokrmů ze standardního jídelního lístku můžete ochutnat několik speciálních jídel, které pro Vás budeme připravovat pouze tento víkend. Těšit se například můžete na zabíjačkové dobroty. Navíc v sobotu jsme pro Vás pro zpestření programu připravili večer se skvělým harmonikářem Otou. Těšit se na něj můžete od 18:00 hodin.

Číst celý článek

SLOVÁCKÝ FESTIVAL CHUTÍ A VŮNÍ

před 1 rokem, 24.8.2016

se rozvoní přesně za měsíc v Muzeu v přírodě Rochus v Uherském Hradišti. 24.9.2016, 9.00 - 16.00 hod. Chystáme pro vás řadu chuťovek.

Číst celý článek

Lévance - další díl Špetky Slovácka

před 1 rokem, 8.8.2016

Jestli jste "na sladké", aktuální díl Špetky Slovácka prostě nemůžete minout. Lévance paní Lekešové jsou totiž naprosto neodolatelná pochoutka. Štáb se ještě teď olizuje až za ušima :-) A zaručujeme vám, že vy budete taky.

Číst celý článek

U tetičky na dědině se vaří a peče podle receptů z našich kuchařek

před 1 rokem, 24.7.2016

Pobíhání okolo chalupy, cachtání v neckách, buchty přímo z pece, domácí pomazánky, papírové růžičky, ornamenty, malování tupeských růží na hrníčky, praní prádla na valše, krmení hus, koz i králíků,... Více než 80 dětí si letos užije tradiční prázdniny u tetičky na dědině – první slovácký příměstský tábor v dobové chalupě v přírodním a kulturně historickém areálu Parku Rochus v Uherském Hradišti s chutí tradiční slovácké kuchyně. (Projekt je podpořen z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Zlínského kraje.)

Číst celý článek

Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku opět v prodeji

před 1 rokem, 7.7.2016

Pro velký zájem jsme nechali dotisknout oba díly kuchařek. Kuchařky je možné získat zakoupením v síti informačních center na Slovácku nebo v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz

Číst celý článek

Špetka Slovácka živě ve Slovácké tržnici

před 1 rokem, 9.4.2016

Jak to vypadá, když se natáčí pořad o vaření? Co se děje za kamerou? Kolikrát se opakuje jeden záběr? Kdo to nejčastěji zkazí? A kdo to nakonec všechno sní? Přijďte nahlédnout pod pokličku výroby Špetky Slovácka v sobotu 9. dubna od 10 hodin do Slovácké tržnice v Uherském Hradišti. Štáb bude speciální díl pořadu o kuchyni našich babiček natáčet přímo v tržnici, za plného provozu a dohledu návštěvníků. A vařit se bude ze surovin od regionálních prodejců, které budou v tržnici k dispozici.

Číst celý článek