Předprodej slováckých kuchařek zahájen!

před 2 roky, 11.4.2021

Také již několik let vyhlížíte dotisk Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku I. a II.? Nebo vám chybí jen jeden díl? V úterý 6. 4. byl spuštěn oficiální předprodej a nejen knih. Ty tentokráte doplňují tradiční i soudobé předměty, které využijete právě při vaření či servírování. Jak celý projekt probíhá a vše ostatní najdete na www.slovacko.cz/slovackakucharka. Upozorňujeme, že se jedná o PŘEDPRODEJ. Knihy budou distribuovány od 20. září 2021.

Číst celý článek

Slovácký festival chutí a vůní 21. 9. 2019

před 4 roky, 12.9.2019

Letošní ročník bude zaměřen na brambory a zelí. Možná Vás překvapí, co všechno se dá z těchto tradičních surovin vykouzlit, např. lahodné jednohubky s vhodně vybraným vínem.

Číst celý článek

Slovácký festival chutí a vůní 22. 9. 2018

před 5 roky, 3.9.2018

V sobotu 22. 9. se uskuteční ve skanzenu Rochus již tradiční "Slovácký festival chutí a vůní".

Číst celý článek

Pořad "Špetka slovácka" získala ocenění

před 7 roky, 5.12.2016

Pořad Špetka Slovácka Regionální televize TVS získal 1.12. na vyhlášení vítězů 18. ročníku Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen zvláštní ocenění. Gratulujeme televizi TVS k ocenění a velkému kusu práce, který pro zadokumentování a popularizaci tradiční slovácké gastronomie udělali.

Číst celý článek

Chutě a vůně slovácké kuchyně

před 7 roky, 1.12.2016

Mlynářská restaurace byla vybrána jako jedna z mála restaurací, aby se účastnila projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně. Letošní termín akce: 9. – 11.12.2016. Mimo pokrmů ze standardního jídelního lístku můžete ochutnat několik speciálních jídel, které pro Vás budeme připravovat pouze tento víkend. Těšit se například můžete na zabíjačkové dobroty. Navíc v sobotu jsme pro Vás pro zpestření programu připravili večer se skvělým harmonikářem Otou. Těšit se na něj můžete od 18:00 hodin.

Číst celý článek

SLOVÁCKÝ FESTIVAL CHUTÍ A VŮNÍ

před 7 roky, 24.8.2016

se rozvoní přesně za měsíc v Muzeu v přírodě Rochus v Uherském Hradišti. 24.9.2016, 9.00 - 16.00 hod. Chystáme pro vás řadu chuťovek.

Číst celý článek

Lévance - další díl Špetky Slovácka

před 7 roky, 8.8.2016

Jestli jste "na sladké", aktuální díl Špetky Slovácka prostě nemůžete minout. Lévance paní Lekešové jsou totiž naprosto neodolatelná pochoutka. Štáb se ještě teď olizuje až za ušima :-) A zaručujeme vám, že vy budete taky.

Číst celý článek

U tetičky na dědině se vaří a peče podle receptů z našich kuchařek

před 7 roky, 24.7.2016

Pobíhání okolo chalupy, cachtání v neckách, buchty přímo z pece, domácí pomazánky, papírové růžičky, ornamenty, malování tupeských růží na hrníčky, praní prádla na valše, krmení hus, koz i králíků,... Více než 80 dětí si letos užije tradiční prázdniny u tetičky na dědině – první slovácký příměstský tábor v dobové chalupě v přírodním a kulturně historickém areálu Parku Rochus v Uherském Hradišti s chutí tradiční slovácké kuchyně. (Projekt je podpořen z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Zlínského kraje.)

Číst celý článek

Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku opět v prodeji

před 7 roky, 7.7.2016

Pro velký zájem jsme nechali dotisknout oba díly kuchařek. Kuchařky je možné získat zakoupením v síti informačních center na Slovácku nebo v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz

Číst celý článek

Špetka Slovácka živě ve Slovácké tržnici

před 8 roky, 9.4.2016

Jak to vypadá, když se natáčí pořad o vaření? Co se děje za kamerou? Kolikrát se opakuje jeden záběr? Kdo to nejčastěji zkazí? A kdo to nakonec všechno sní? Přijďte nahlédnout pod pokličku výroby Špetky Slovácka v sobotu 9. dubna od 10 hodin do Slovácké tržnice v Uherském Hradišti. Štáb bude speciální díl pořadu o kuchyni našich babiček natáčet přímo v tržnici, za plného provozu a dohledu návštěvníků. A vařit se bude ze surovin od regionálních prodejců, které budou v tržnici k dispozici.

Číst celý článek