Co mají společného dveře s Kuchařkou tradičních pokrmů na Slovácku II.?
Za těmito dveřmi se schyluje k finále...
Číst celý článekPo týdnu opět vkládáme další zprávu z aktuálního dění
Dnes jsme zapojili úplně celý kolektiv a od včerejšího odpoledne opět vaříme, pečeme, zapékáme, smažíme... Vůně se line ze sedmi kuchyní po celém Hradišti a v blízkém i vzdálenějším okolí.
Číst celý článekPokračujeme ve vaření
Rozhodly jsme se, že uvaříme (a nafotíme) maximum jídel z připravované Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II, posuďte sami, jak nám to jde :-)
Číst celý článekSběr receptů na Žítkové
Nádherný letní den, malebná kopcovatá krajina kam zabloudí opravdu málokdo, samoty rozeseté po kopcích, že ani netušíte, kudy a kam se k tě malinkým domečkům přilepeným ve stráni lidé vůbec dostávají.... a v jednon z těch domečků bydlí se svou rodinou i paní Trtková, rodačka ze Žítkové. Hluboká studnice životního moudra, zocelená zdejšími podmínkami s obří láskou ke svému rodnému kraji. Příjemná a milá byla to naše již druhá návštěva. Minimálně za poskytnuté recepty děkujeme!
Číst celý článekJak to vypadá, když se fotí...
Včera jsme vařili a fotili další část jídel, hrnců a hrnečků to bylo opravdu hodně, nádobí nepočítaně, ale povedlo se, nafoceno! Malou ochutnávku pracovního uspořádání jednoho ze tří přípravných stolů sdílíme :-).
Číst celý článekPřikládáme ruku k dílu a vaříme za vydatné pomoci těch nejpovolanějších
Od časného rána vaříme a připravujeme jídla na focení do kuchařky a vzali jsme si k tomu tu nejpovolanější z nejpovolanějších, paní Ludmilu Vaculovou z Mařatic. A byla nám nápomocná nejen radou, ale přiložila ruku k dílu, moc děkujeme! Recepty od paní Vaculové najdete i v připravované kuchařce.
Číst celý článekTajemství titulní strany
Vybrali jste! Na titulní straně Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II se objeví "vrany" (z Vlčnova), na recept se můžete těšit v kuchařce. Tento návrh zvítězil počtem 456 hlasů nad pečeným kachním stehnem s červeným zelím v závěsu s 412 hlasy a nadívaninou 187 hlasy. Děkujeme všem, kteří se zapojili do hlasování a pomohli nám vybrat!
Číst celý článekRecept na "fazole po hustu"
Asi 1l den předem uvařených fazolí dej vařiti jako hrách, pak udělej jasnou zápražku v níž nadrobno rozkrájená cibule byla usmažena, rozřeď ji hovězí polévkou, dej do ní fazole, trošku octa a nech to vařiti. Také cibule drobně rozkrájená, zelená petržel a majoránka může se na másle usmažiti, do toho dáti fazole a v tom je dusiti.
Číst celý článekPoděkování - s velkou úctou
Měly jsme tu čest nahlédnout do rodinné kuchařky, která je ve vlastnictví paní Věry Chižňakové a zdědila ji po své babičce. V kuchařce jsou některé recepty datovány, jejich stáří je v rozmezí 80 - 90 let. Velké DÍKY těmto milým a příjemným dámám!
Číst celý článekZ receptáře tetiček
Takto nádherně voní historií receptář, ve kterém máme tu možnost se probírat a vybírat recepty do naší Kuchařky. Dělíme se s Vámi o tento zážitek.
Číst celý článek