Výzva k dosbírání receptů
Přípravy k vydání kuchařky jsou v plném proudu, hodnotíme, vybíráme, posuzujeme a 80% receptů máme již vybraných. Přesto nám některé recepty ještě schází a nechtěli bychom je opomenout, protože podle nás do kuchařky prostě patří. Moc Vás prosíme, pohledejte v receptářích, zapátrejte v paměti. Hledáme recepty - drkotina, fazole po hustu, nakládané zelí, pečeně - kůzlečí, jehněčí, králík, chleba, houbový guláš, lokšová polévka a babúvky. Současně můžete zaslat recepty i jakékoli jiné, rády uveřejníme. Děkujeme moc za Vaši všestrannou podporu .
Číst celý článekPoděkování
Velké poděkování všem, kteří svým nákupem voucheru podpořili tisk Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II! Děkujeme také za podporu myšlenky zachování tradiční slovácké gastronomie. O dalšíh pracech na publikaci vás budeme průběžně informovat. Ještě jednou velké DÍKY!!!
Číst celý článekSkanzen ve Strážnici - focení
Radek Frýsa při focení interiérů do Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II ve Skanzenu ve Strážnici. Současně děkujeme NÚLK i vedení Skanzenu, že nám focení umožnilo.
Číst celý článekPomůžete s výběrem obálky?
Která varianta se Vám nejvíce líbí? Prosíme o "like", jehož prostřednictvím Váš názor zjistíme. Pište, hlasujte, komentujte, sdílejte, Váš názor je pro nás důležitý. https://www.facebook.com/Chuteavune?ref=hl
Číst celý článekFotíme, aranžujeme, upravujeme....
Navařené a upečené nanaranžujeme, nachystáme, dozdobíme a máme připraveno k focení. Současně představujeme fotografa Petra Salingera, více informací v sekci "o nás".
Číst celý článekStudentky SŠPHZ oboru cukrář pečou a připravují dobroty na focení
Tým studentek 3. ročníku oboru cukrář/cukrářka Střední školy půrmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti pod vedením Ing. Věry Matuškové a Dagmar Matyášové napekly a připravily 10 sladkých jídel, která jsme poctivě nafotili a fotografie budou součástí (dnes již celobarevné) kuchařky.
Číst celý článekJedeme v barvě! Přání mnohých z vás byla vyslyšena a jsme rádi, že Vám můžeme vyjít vstříc.
Jedno milé a příjemné překvapení k vizáži knihy aneb kolik barev má duha a kolik náš rozpočet unese… V tomto duchu probíhaly v tomto týdnu debaty, jestli knihu maximálně zpříjemnit a vydat ji celobarevnou. Důležité pro nás bylo a je, aby kniha, co se obsahu týče, byla ve stejném rozsahu jako díl první. Přepočítali jsme stránky, kalkulačky jely na plné obrátky a výsledek se dostavil. Vynecháme-li bílé strany dělící kapitoly (takto byl zpracován první díl), pak počtem uspořených 16 stran dosáhneme na plnou barvu celé publikace aniž bychom jakkoli ošidili obsah. Takže nás čeká spousta barevných fotografií přímo u receptů. Těšíme se moc!
Číst celý článekKdyž se pracuje s radostí a spolupráce funguje na více než 100%
Konečně představujeme a odtajňujeme i další významné články našeho spolupracujícího řetězce. Představujeme Mgr. Martu Kondrovou, vedoucí etnografického oddělení Slováckého muzea a Bc. Marii Martinkovu ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti – obě hloubajíc nad recepty, které pro naši kuchařku uvaří a připraví focení studenti SŠPHZ a které budou splňovat všechna kritéria původu receptů, skladby surovin a historického začlenění. Recepty i fotky pak najdete v právě připravované kuchařce.
Číst celý článekReportáž TV Slovácko
Reportáž z tiskové konference, kde byla představena Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II a systém prodeje prostřednictvím voucherů, které jsou právě v prodeji v síti informačních center na Slovácku a v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz. Reportáž najdete na http://televize.tvslovacko.cz/uherske-hradiste
Číst celý článekTisková zpráva z konference ke Kuchařce tradičních pokrmů na Slovácku II konané dne 21. 5. 2014 v Hotelu Koníček v Uherském Hradišti
Ve středu 21. 5. 2014 se v Hotelu Koníček v Uherském Hradišti konala tisková konference na téma tradiční slovácké gastronomie. Nosným tématem bylo představení připravovaného druhého dílu Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a spuštění systému předprodeje této publikace pomocí voucherů.
Číst celý článek