Projekt Chutě a vůně slovácké kuchyně provoní místní restaurace
vytvořeno: 20.5.2015, před 8 roky v rubrice Novinky Dalším krokem sdružení Region Slovácko, po vydání velmi úspěšné Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II, je dostat tradiční slovácké pokrmy na stálé jídelní lístky místních restaurací.
„Do pilotního projektu, který letos odstartoval 1. května a byl slavnostně zahájen 14. května ve Slovácké hospodě v Hradčovicích, se nám podařilo zapojit devět restaurací regionu, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a můžeme garantovat vysokou kvalitu gastronomie. Vybrané restaurace jsou označeny logem a nabízí ve svých stálých jídelních lístcích minimálně čtyři tradiční slovácké pokrmy na základě receptů čerpaných z obou dílů Kuchařek tradičních pokrmů na Slovácku. Restaurace budou také pořádat večery v duchu slovácké gastronomie spojený s cimbálovkou a ochutnávkou vín,“ popsal projekt Ing. Stanislav Blaha, předseda Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu.
Region Slovácko podporuje projekt Chutě a vůně slovácké kuchyně aneb Tož okoštujte Slovácko na webových stránkách www.slovackakucharka.cz, na facobookovém profilu Chutě a vůně slovácké kuchyně a také formou propagačního materiálu, který odkazuje nejen na zapojené restaurace, oba díly kuchařky Tradičních pokrmů na Slovácku, ale také na akce a další aktivity spojené s gastronomií na Slovácku.
„Získat restaurace do pilotního projektu díky tomu, že tradiční slovácká kuchyně není minutková, nebylo vůbec snadné, ale věříme, že se nám podařilo zapojit nejlepší z nejlepších a že se v následujících letech přidají další podporovatelé naší tradiční slovácké kuchyně,” dodal Stanislav Blaha.