Slovácký festival chutí a vůní opět v Muzeu v přírodě Rochus

datum akce 23.9.2017, před 24 dny | vytvořeno: 23.9.2017, před 24 dny v rubrice Novinky V sobotu 23. září 2017 se v Uherském Hradišti uskuteční již čtvrtý ročník gastrofestivalu věnovaného tradiční slovácké kuchyni s výstižným názvem Slovácký festival chutí a vůní. Už od brzkého rána budou hospodyně zatápět v kamnech v chalupách Muzea v přírodě Rochus, a pak po celý den vařit a nabízet nejrůznější sladké i slané dobroty dle receptů obou dílů populární Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a nejen z nich. Areálem se rozvoní nejrůznější masové i bezmasé speciality, polévky, ale i čerstvý chleba a placky, které se na Rochusu budou péct v „přímém přenosu“. Ochutnat i zakoupit bude možné rovněž med, marmelády, sirupy, patenty, báleše, ovesňáky, mrkváče, perníky, povidla, koření, škvarkovou pomazánku, ovarovou polévku i s sebou do konvičky, klobásy a uzeninu, kysané zelí, houby, sušené ovoce, nudle a další domácí produkty nositelů ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka. Chybět nebude ani burčák, víno, pivo, mošty a slivovice. Předposlední zářijovou sobotu nevařte, přizvěte rodinu a kamarády a přij(e)ďte na Rochus.