Předprodej slováckých kuchařek zahájen!
Také již několik let vyhlížíte dotisk Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku I. a II.? Nebo vám chybí jen jeden díl? V úterý 6. 4. byl spuštěn oficiální předprodej a nejen knih. Ty tentokráte doplňují tradiční i soudobé předměty, které využijete právě při vaření či servírování. Jak celý projekt probíhá a vše ostatní najdete na www.slovacko.cz/slovackakucharka. Upozorňujeme, že se jedná o PŘEDPRODEJ. Knihy budou distribuovány od 20. září 2021.
Číst celý článekSlovácký festival chutí a vůní 21. 9. 2019
Letošní ročník bude zaměřen na brambory a zelí. Možná Vás překvapí, co všechno se dá z těchto tradičních surovin vykouzlit, např. lahodné jednohubky s vhodně vybraným vínem.
Číst celý článekSlovácký festival chutí a vůní 22. 9. 2018
V sobotu 22. 9. se uskuteční ve skanzenu Rochus již tradiční "Slovácký festival chutí a vůní".
Číst celý článekPořad "Špetka slovácka" získala ocenění
Pořad Špetka Slovácka Regionální televize TVS získal 1.12. na vyhlášení vítězů 18. ročníku Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen zvláštní ocenění. Gratulujeme televizi TVS k ocenění a velkému kusu práce, který pro zadokumentování a popularizaci tradiční slovácké gastronomie udělali.
Číst celý článekChutě a vůně slovácké kuchyně
Mlynářská restaurace byla vybrána jako jedna z mála restaurací, aby se účastnila projektu Chutě a vůně slovácké kuchyně. Letošní termín akce: 9. – 11.12.2016. Mimo pokrmů ze standardního jídelního lístku můžete ochutnat několik speciálních jídel, které pro Vás budeme připravovat pouze tento víkend. Těšit se například můžete na zabíjačkové dobroty. Navíc v sobotu jsme pro Vás pro zpestření programu připravili večer se skvělým harmonikářem Otou. Těšit se na něj můžete od 18:00 hodin.
Číst celý článekSLOVÁCKÝ FESTIVAL CHUTÍ A VŮNÍ
se rozvoní přesně za měsíc v Muzeu v přírodě Rochus v Uherském Hradišti. 24.9.2016, 9.00 - 16.00 hod. Chystáme pro vás řadu chuťovek.
Číst celý článekLévance - další díl Špetky Slovácka
Jestli jste "na sladké", aktuální díl Špetky Slovácka prostě nemůžete minout. Lévance paní Lekešové jsou totiž naprosto neodolatelná pochoutka. Štáb se ještě teď olizuje až za ušima :-) A zaručujeme vám, že vy budete taky.
Číst celý článekU tetičky na dědině se vaří a peče podle receptů z našich kuchařek
Pobíhání okolo chalupy, cachtání v neckách, buchty přímo z pece, domácí pomazánky, papírové růžičky, ornamenty, malování tupeských růží na hrníčky, praní prádla na valše, krmení hus, koz i králíků,... Více než 80 dětí si letos užije tradiční prázdniny u tetičky na dědině – první slovácký příměstský tábor v dobové chalupě v přírodním a kulturně historickém areálu Parku Rochus v Uherském Hradišti s chutí tradiční slovácké kuchyně. (Projekt je podpořen z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Zlínského kraje.)
Číst celý článekKuchařky tradičních pokrmů na Slovácku opět v prodeji
Pro velký zájem jsme nechali dotisknout oba díly kuchařek. Kuchařky je možné získat zakoupením v síti informačních center na Slovácku nebo v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz
Číst celý článekŠpetka Slovácka živě ve Slovácké tržnici
Jak to vypadá, když se natáčí pořad o vaření? Co se děje za kamerou? Kolikrát se opakuje jeden záběr? Kdo to nejčastěji zkazí? A kdo to nakonec všechno sní? Přijďte nahlédnout pod pokličku výroby Špetky Slovácka v sobotu 9. dubna od 10 hodin do Slovácké tržnice v Uherském Hradišti. Štáb bude speciální díl pořadu o kuchyni našich babiček natáčet přímo v tržnici, za plného provozu a dohledu návštěvníků. A vařit se bude ze surovin od regionálních prodejců, které budou v tržnici k dispozici.
Číst celý článek