Projekt Chutě a vůně slovácké kuchyně provoní místní restaurace
vytvořeno: 29.4.2015, před 9 roky v rubrice Novinky Dalším krokem Regionu Slovácko, po vydání velmi úspěšné Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II, je dostat tradiční slovácké pokrmy na stálé jídelní lístky místních restaurací.
Do pilotního projektu jsme zapojili děvet restaurací, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a můžeme garantovat vysokou kvalitu gastronomie. Vybrané restaurace budou označeny nálepkou projektu a budou nabízet ve svých stálých jídelních lístcích minimálně čtyři tradiční slovácké pokrmy. Nabídka bude v ucelené podobě pod hlavičkou Chutě a vůně slovácké kuchyně nebo budou jednotlivé pokrmy viditelně označeny logem projektu.
Slovácká kuchyně v místních restauracích
Restaurace budou minimálně jedenkrát ročně pořádat večer v duchu slovácké gastronomie spojený s cimbálovou muzikou a ochutnávkou vín. Region Slovácko bude restaurace propagovat na www.slovackakucharka.cz, www.slovacko.cz, na Facebook profilu Chutě a vůně slovácké kuchyně a Facebook profilu Region Slovácko. Dále bude propagace probíhat formou tištěného informačního materiálu, kde se kromě kontaktů na zapojené restaurace budou propagovat i obě Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku, a také akce spojené s gastronomií - všechny košty, Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, Den medu a medoviny, Festival česneku, pečení chleba, vaření trnek nebo gastroakce spojené se zvykoslovným rokem na Slovácku jako jsou fašanky, hody, zarážení hory. Návštěvník si může koupit kuchařku, zúčastnit se tradičních folklorních akcí i ochutnat tradiční slováckou kuchyni ve vybraných restauracích, což je nabídka jistě zajímavá a zároveň budeme mít přehled veškerých aktivit spojených s gastronomií na Slovácku.
Získat restaurace do pilotního projektu nebylo vůbec snadné, ale věříme, že se nám podařilo zapojit nejlepší z nejlepších, a že se v následujících letech přidají další podporovatelé tradiční slovácké kuchyně.