Slovácký festival chutí a vůní 23. 9. 2017

vytvořeno: 25.9.2017, před 22 dny v rubrice Novinky Téměř 700 návštěvníků, příznivců, milovníků a podporovatelů tradiční Slovácké gastronomie se nezaleklo deště a nepříznivého počasí a vyrazilo do Muzea v přírodě Rochus na Festival chutí a vůní. V boršické chalupě voněly báleše tetiček z Kozojídek, u studentů SŠPHZ jste si mohli připravit zdravou svačinku nebo vyzkoušet senzorickou dílnu pro děti, vyráběl se zde tvaroh, stánek Tradičního výrobku Slovácka nabízel mnoho krásných dárků. Vůně zabijačkových specialit pana Chýly lákala k chalupě z Tučap, kde se nad kamny s patenty a zelňáky skláněla paní Káčerová s kolegyněmi. V areálu jste také mohli ochutnat burčák, medovinu, víno, pivo, mrkváče, ovesňáky, trubičky, perníky, věnečky, vínové pečivo, sirupy, marmelády, povidla, med, sladké i slané pečivo, různé druhy uzeniny a mnoho dalších specialit za doprovodu mladé cimbálové muziky Čarapa, zpěvu mužského sboru Old Stars Hradišťan a polešovských Drmolic. Navštívil nás i starosta města Uherské Hradiště Ing. Stanislav Blaha a vyzkoušel si pečení bálešů pod vedení paní Jakubíčkové, stejně tak vařili i další hosté. Velké poděkování patří všem, kteří na akci navařili, napekli a vytvořili úžasnou atmosféru. Těšíme se na další slovácký Festival chutí a vůní v září 2018.